EK Darts

Twee Nederlanders staan voor debuut op EK

25 oktober 2020 22:39 Aangepast: 26 oktober 2020 10:18
Maik Kuivenhoven Beeld © Maik Kuivenhoven/Sven Mandel

Martijn Kleermaker en Maik Kuivenhoven gaan debuteren op het EK Darts. Het duo plaatste zich via de vier EuroTours van dit jaar voor het eindtoernooi. In totaal zullen zes Nederlanders deelnemen.

Kleermaker veroverde begin dit jaar een tourkaart en maakte direct indruk tijdens zijn eerste EuroTour. Hij haalde de zondag van het Belgian Darts Championship. Tijdens de European Darts Grand Prix herhaalde hij dat kunstje, waardoor hij zich mag opmaken voor deelname aan het EK.

Kuivenhoven heeft zijn debuut op het EK met name te danken aan zijn run tijdens de European Darts Grand Prix. De 32-jarige darter had vóór dat toernooi slechts één EuroTour-zege achter zijn naam staan, maar bereikte op de European Darts Grand Prix de kwartfinale na zeges op Glen Durrant en Daryl Gurney.

Ook Dirk van Duijvenbode heeft zich geplaatst voor het EK Darts. Hij nam deel aan slechts één EuroTour, maar bereikte wel direct de halve finale. Michael van Gerwen, Danny Noppert en Jeffrey de Zwaan zijn de andere Nederlandse deelnemers. 

Het EK Darts begint op 29 oktober en eindigt op 1 november. Klik hier voor het uitzendschema van het EK Darts.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore