International Darts Open

Kleermaker dankt qualifier en komt met schrik vrij, Kuivenhoven hard onderuit

24 oktober 2020 08:07 Aangepast: 24 oktober 2020 08:41
Martijn Kleermaker Beeld © PDC

Martijn Kleermaker staat in de tweede ronde van het International Darts Open na een ontsnapping tegen qualifier Arsen Ballaj. De Nederlander overleefde zeven matchdarts en kwam terug van een 5-3 achterstand.

Ballaj, een Duitser met Albanese roots, debuteerde op de EuroTour en deelde het eerste tikje uit. Hij strafte een slechte leg van Kleermaker af en plaatste een break. Ondanks dat Kleermaker in elke leg minimaal een pijl op de dubbel kreeg, gaf Ballaj de break niet af en kwam hij op een 5-3 voorsprong.

Ballaj kreeg in de negende leg direct zijn eerste matchdarts, maar hij wist in vijf pogingen de dubbel niet te vinden. Een leg later kreeg hij opnieuw twee kansen, maar opnieuw lukte het niet de wedstrijd te beslissen. Via een beslissende leg kwam Kleermaker met de schrik vrij: 6-5.

Van de Pas worstelt, Meulenkamp en Noppert winnen makkelijk

De eerste Nederlander die in actie kwam tijdens het International Darts Open was Benito van de Pas. Ook hij speelde tegen een debutant: Andreas Harrysson. Van de Pas kwam direct op achterstand in de wedstrijd, worstelde met zijn spel en zag opnieuw op belangrijke momenten zijn pijlen uit het bord vallen. Ondanks een gemiddelde van nog geen 80 won Harrysson met 6-3.

Na Van de Pas was het de beurt aan Ron Meulenkamp. Ondanks dat Meulenkamp 24 pijlen op de dubbels miste, kwam hij niet in de problemen tegen Michael Rosenauer. De Nederlander won met 6-2. Ook Danny Noppert ging fluitend naar de volgende ronde. Zonder geweldig spel legde hij Sebastian Pohl over de knieën. Het werd 6-1.

Grote nederlagen Kuivenhoven en Klaasen

Voor Maik Kuivenhoven en Jelle Klaasen liep de International Darts Open uit op een teleurstelling. De twee Nederlanders keerden met een grote nederlaag tegen naar Nederland. Kuivenhoven, die tijdens het vorige EuroTour-toernooi onder andere Daryl Gurney en Glen Durrant verraste, verloor met 6-0 van de Spanjaard Jesus Noguera. Klaasen ging met 6-1 ten onder tegen Max Hopp.

RTL7 Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore