Home Tour II

Humphries wint Home Tour II, Meulenkamp eindigt als vijfde

20 oktober 2020 18:29 Aangepast: 20 oktober 2020 18:44
Luke Humphries Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Luke Humphries is de winnaar van de tweede editie van de PDC Home Tour. De Engelsman bleef in de finalepoule Jonny Clayton op basis van zijn legsaldo voor. Ron Meulenkamp eindigde als vijfde.

De dag begon goed voor de Nederlander. Hij wist de Pool Krzysztof Ratajski via een beslissende leg te verslaan en pakte direct zijn eerste twee punten. De eerste tegenvaller volgde direct daarna. Meulenkamp miste een matchdart tegen Luke Humhpries en moest een beslissende leg spelen, maar ditmaal zag hij de andere kant van de medaille. Humphries ontsnapte.

In de derde wedstrijd was Damon Heta de tegenstander. Meulenkamp overleefde een matchdart tegen de Australiër en won, opnieuw via een beslissende leg, zijn tweede wedstrijd van de dag. De volgende twee duels, tegen Jonny Clayton en Ross Smith, gingen beide met 5-3 verloren. Meulenkamp sloot af met een 5-4 zege op Kai Fan Leung.

Home Tour II

De PDC Home Tour II is de tweede editie van de PDC Home Tour, die in het leven werd geroepen tijdens de lockdown eerder dit jaar. Spelers spelen vanuit hun eigen huis tegen elkaar met behulp van een camera. Tijdens de tweede Home Tour kwamen de topspelers van de PDC niet in actie. Nathan Aspinall won de eerste editie.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore