Darts

Deze qualifiers plaatsten zich al voor het WK

19 oktober 2020 16:06 Aangepast: 19 oktober 2020 16:54
Lisa Ashton Beeld © Getty Images

Over ongeveer twee maanden begint het WK Darts 2021. Het deelnemersveld voor het belangrijkste toernooi van het jaar wordt completer en completer. Deze spelers wisten al een WK-plekje te bemachtigen.

De komende weken worden er nog enkele WK-plekken verdeeld. Zo staat er bijvoorbeeld nog een African Qualifier, een EuroAsian Darts Corporation Qualifier en een Oceanic Qualifier gepland. Ook de winnaar van het PDC jeugd WK mag zijn kunsten vertonen bij de grote mannen. Tot slot krijgen tourkaarthouders op 30 november een allerlaatste kans op deelname aan het WK af te dwingen op het PDPA-kwalificatietoernooi.

Verder zijn er ook enkele kwalificatietoernooien waarvan de datum niet bekend is, waaronder de West Europe Qualifier. Dat is het kwalificatietoernooi voor alle darters uit Nederland, België en Luxemburg. Raymond van Barneveld heeft aangegeven deel te willen nemen aan dat toernooi. Uiteindelijk zullen 32 qualifiers deelnemen aan het WK.

Deelnemersveld

Uiteindelijk zullen 32 qualifiers deelnemen aan het WK. Zij worden vergezeld door de top 32 van de PDC Order of Merit en door de beste 32 spelers van de ProTour Order of Merit, die zich niet al via de PDC Order of Merit wisten te plaatsen. Wanneer het WK precies gespeeld gaat worden, is niet nog bekend.

RTL7 Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore