European Darts Grand Prix

Van Gerwen verliest finale European Darts Grand Prix van ontketende De Sousa

18 oktober 2020 23:10 Aangepast: 18 oktober 2020 23:25
Michael van Gerwen Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Michael van Gerwen heeft net naast de European Darts Grand Prix gegrepen. De Nederlander haalde de finale, maar ging onderuit tegen een ijzersterke José de Sousa: 8-4.

Van Gerwen begon de dag met een nipte zeges op Vincent van der Voort en op Nathan Aspinall. Tegen beide spelers overleefde Van Gerwen een of meerdere matchdarts. In de halve finale ging het de Nederlander makkelijker af. Mensur Suljovic werd met 7-1 aan de kant gezet.

In de finale was de Portugees De Sousa de tegenstander en ging het in de beginfase gelijk op. In de zesde leg werd het eerste verschil gemaakt. De Sousa gooide een elfdarter voor de break en nam afstand van de Nederlander. Van Gerwen probeerde de break ongedaan te maken, maar kwam er in de legs van de Portugees niet aan te pas. Sterker nog: in de twaalfde leg plaatste De Sousa nog een break. Via een 88-finish sleepte De Sousa zijn eerste EuroTour-eindzege binnen.

De Sousa eindigde de finale met een gemiddelde van 105,79 en een finishpercentage van ruim 60 procent. Van Gerwen liet een gemiddelde van 92,43 noteren en finishte 80 procent van zijn kansen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore