European Darts Grand Prix

Van Gerwen ontsnapt tegen goede vriend Van der Voort na wedstrijd vol gemiste dubbels

18 oktober 2020 17:31 Aangepast: 18 oktober 2020 17:44
Michael van Gerwen Beeld © Getty Images

Michael van Gerwen staat in de kwartfinale van de European Darts Grand Prix na een benauwde zege op Vincent van der Voort. De twee goede vrienden misten veel dubbels en zagen de wedstrijd via een beslissende leg beslist worden: 6-5.

Van Gerwen begon goed en kwam op een 2-0 voorsprong tegen Van der Voort, maar twee legs later was de stand weer gelijk. Vervolgens zorgde de man uit Purmerend voor een break, maar deze wist hij niet te verzilveren. Na tien legs en veertig gemiste dubbels moest een beslissende leg de beslissing brengen. In die elfde leg gooide Van Gerwen uiteindelijk zijn hoogste finish van de wedstrijd: 28.

Ook Martijn Kleermaker kwam in actie in de derde ronde van de European Darts Grand Prix, maar hij wist Rob Cross niet aan het wankelen te krijgen. De Engelsman speelde een ijzersterke wedstrijd. Hij gooide ruim 100 gemiddeld, gunde Kleermaker slechts drie pijlen op de dubbel en won met 6-1. Maik Kuivenhoven wist wel te winnen. Hij versloeg Premier League-winnaar Glen Durrant met 6-2.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kuivenhoven dendert door en schakelt Premier League-winnaar Durrant uit

Kwartfinale

Van Gerwen neemt het in de kwartfinale op tegen Nathan Aspinall. 'The Asp' was eerder vandaag met 6-2 te sterk voor James Wade. Voor Kuivenhoven wacht een duel met Ian White.

RTL7 Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore