European Darts Grand Prix

Kuivenhoven dendert door en schakelt Premier League-winnaar Durrant uit

18 oktober 2020 13:29 Aangepast: 18 oktober 2020 13:54
Maik Kuivenhoven Beeld © Maik Kuivenhoven/Sven Mandel

Maik Kuivenhoven is bezig aan een uitstekende European Darts Grand Prix. De Nederlander, die momenteel plek 79 op de wereldranglijst bezet, is na Daryl Gurney ook te sterk voor Premier League-winnaar Glen Durrant.

In de beginfase van de wedstrijd had Durrant het betere van het spel. De Engelsman won de eerste twee legs, zag Kuivenhoven vervolgens via een 170-finish zijn eigen leg houden en kwam daarna op 3-1 voor. Toch kwam er zand in de motor. Durrant kreeg vijf pijlen om een nieuwe break te plaatsen, maar Kuivenhoven, die zelf ook vijf pijlen op de dubbel miste, kwam terug.

Kuivenhoven kreeg de smaak te pakken. Hij gooide in de zesde leg telkens twee triples, maakte de break van Durrant ongedaan en trok de stand gelijk. Vervolgens won hij nog eens drie legs op rij, waarin de winnaar van de Premier League geen enkele pijl meer op de dubbel kreeg: 6-3.

Kuivenhoven neemt het vanavond in de kwartfinale op tegen Ian White. De Engelsman was in de derde ronde met 6-2 te sterk voor Michael Smith.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kuivenhoven stunt en verslaat Gurney na thriller

RTL7 Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore