European Darts Grand Prix

Van Gerwen neemt revanche op King, ook Van der Voort en Kleermaker winnen

17 oktober 2020 23:21 Aangepast: 18 oktober 2020 13:47
Michael van Gerwen Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Michael van Gerwen heeft overtuigend de derde ronde van de European Darts Grand Prix bereikt. De Nederlander was in de tweede ronde met 6-1 te sterk voor Mervyn King.

King was de speler die Van Gerwen op het laatste EuroTour-toernooi uitschakelde, maar de Nederlander liet snel blijken daar deze keer een stokje voor de steken. Ondanks dat Van Gerwen niet zijn beste spel liet zien, kwam King nauwelijks in de buurt. De eerste vier legs gingen allemaal de kant van Van Gerwen op, terwijl King in de vijfde leg de eer redde. Daarna maakte de Nederlander het af: 6-1.

Kleermaker en Van der Voort

Martijn Kleermaker begon de avondsessie van de European Darts Grand Prix tegen Krzysztof Ratajski en wist verrassend de winst te pakken. Nadat Kleermaker met minder spel de eerste ronde overleefde, ging het in de tweede ronde een stuk beter. Kleermaker stond slechts twee legs af tegen de Pool en was met 6-2 te sterk. Hij gooide 98,7 gemiddeld.

Vincent van der Voort sloot de avond in Sindelfingen af tegen Max Hopp. Van der Voort begon goed en pakte de eerste twee legs, mede door geklungel op de dubbel van de Duitser. In de twee legs daarna gebeurde hetzelfde omgekeerd, waardoor de stand weer gelijk stond. Van der Voort wist zich te herpakken en kwam op 4-2 voorsprong. Die voorsprong gaf hij niet meer uit handen: 6-4.

Derde ronde

Voor Van der Voort wacht er nu een duel met goede vriend Van Gerwen in de derde ronde. Zij spelen de laatste wedstrijd van de middag. Kleermaker neemt het op tegen Rob Cross en Maik Kuivenhoven, die zaterdagmiddag al de derde ronde bereikte ten koste van Daryl Gurney, speelt tegen Glen Durrant.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kuivenhoven stunt en verslaat Gurney na thriller

RTL7 Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore