European Darts Grand Prix

Uitstekende eerste dag voor Nederlanders in Sindelfingen

17 oktober 2020 09:16 Aangepast: 17 oktober 2020 09:43
Martijn Kleermaker Beeld © PDC

Maik Kuivenhoven, Derk Telnekes en Martijn Kleermaker hebben geen fout gemaakt op de eerste dag van de European Darts Grand Prix. Het drietal wist hun eerste duel in Sindelfingen te winnen.

Kuivenhoven opende de dag tegen Jonathan Worsley. De wedstrijd ging gelijk op, tot de zesde leg. De Nederlander gooide een elfdarter voor de break en sloeg een gat van twee legs. Worsley vocht zich echter terug en na acht legs was de stand gelijk. Toch wist Kuivenhoven te winnen. Nadat Worsley zeven pijlen miste voor zijn eigen leg profiteerde de Nederlander en won hij twee legs op rij.

De tweede Nederlander aan de oche in Sindelfingen was Telnekes. Hij nam het op tegen Robert Marijanovic. De Nederlander begon goed en kwam op een 2-0 voorsprong. Drie legs later keek de speler uit Deventer echter tegen een achterstand aan. Hij miste in die drie legs negen pijlen op de dubbel.

Telnekes wist zich toch te herpakken en won vier legs op rij voor de zege. In drie van die vier legs miste Marijanovic een of meerdere pijlen op de dubbel.

De laatste Nederlander op de eerste dag van de European Darts Grand Prix was Martijn Kleermaker. Hij speelde een wedstrijd tegen Markus Buffler die hij liever snel vergeet. Kleermaker gooide een gemiddelde van nog geen 80, tegenover 73,5 van Buffler. Desondanks kwam Kleermaker niet in de problemen en won hij met 6-3.

Tweede dag

Op de tweede dag komt het drietal opnieuw in actie. Kuivenhoven treft Daryl Gurney, Telnekes neemt het op tegen Michael Smith en Kleermaker speelt tegen Krzysztof Ratajski.

Verder worden ook Michael van Gerwen en Vincent van der Voort aan het speelveld toegevoegd. Zij spelen tegen respectievelijk Mervyn King en Max Hopp.

RTL7 Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore