Darts

Ashton opnieuw naar Grand Slam na whitewash in finale kwalificatietoernooi

16 oktober 2020 21:02
Lisa Ashton Beeld © Getty Images

Lisa Ashton zal in actie komen tijdens de Grand Slam of Darts. De Engelse won het kwalificatietoernooi voor dames in Barnsley na een whitewash in de finale tegen Corrine Hammond.

Ashton deed vorig jaar ook mee met de Grand Slam op basis van haar BDO-ranking. Ze kwam toen terecht in een poule met Dave Chisnall, Rob Cross en Jamie Hughes, maar wist geen enkel duel te winnen. In januari veroverde Ashton een tourkaart op Q-school.

Kwalificatietoernooi

74 dames deden vrijdag een gooi naar een startbewijs voor de Grand Slam of Darts. Dat gebeurde aan de vooravond van de eerste PDC Women's Series. De komende twee dagen strijden de dartsters voor een hap uit de prijzenpot van 20.000 pond én een van de twee startbewijzen voor het WK Darts 2021.

Ashton kwam nauwelijks in de problemen tijdens het kwalificatietoernooi. Ze verloor slechts zes legs in vijf wedstrijden. De finale tegen Hammond won ze met 5-0. Fallon Sherrock ging in de halve finale onderuit.

Grand Slam of Darts

Het deelnemersveld van de Grand Slam of Darts krijgt steeds meer vorm. Op dit moment zijn Michael van Gerwen (als UK Open-kampioen) en Dirk van Duijvenbode (als runner-up van de World Grand Prix) de enige twee Nederlandse deelnemers. 

De Grand Slam of Darts wordt van 16 tot en met 24 november gespeeld.

RTL7 Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore