World Cup

Nederland opent World Cup tegen Brazilië

16 oktober 2020 12:14 Aangepast: 16 oktober 2020 13:21
Michael van Gerwen in het Nederlands shirt op de World Cup of Darts Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Michael van Gerwen en Danny Noppert zullen in de eerste ronde van de World Cup of Darts moeten afrekenen met Diogo Portela en Bruno Rangel uit Brazilië. Dat is de uitkomst van de loting.

Portela is de bekendste naam van het Braziliaanse duo. Hij was de laatste drie jaar actief op het WK Darts, maar wist nog nooit een WK-wedstrijd te winnen. Rangel plaatste zich via een kwalificatietoernooi voor de World Cup. In 2018 vertegenwoordigde het duo Portela/Rangel ook al de Braziliaanse kleuren.

Bij een zege op Brazilië treft Nederland Italië (Andrea Micheletti en Daniele Petri) of Spanje (Cristo Reyes en Toni Alcinas) in de tweede ronde. 

Engeland en Schotland

Team Engeland, de nummer 1 van de plaatsingslijst, mag de borst natmaken voor de eerste ronde. Michael Smith en Rob Cross krijgen te maken met de Filipijnen. Dat team bestaat uit Lourence Ilagan en Noel Malicdem. Zij maakten indruk tijdens de laatste wereldkampioenschappen. Malicdem miste zelfs een matchdart tegen de latere wereldkampioen Wright op het WK 2020.

Ook titelverdediger Schotland heeft het niet getroffen. Het Schotse team, dat dit jaar niet bestaat uit Gary Anderson en Peter Wright, maar uit John Henderson en Robert Thornton, treft de Japanners Seigo Asada en Yuki Yamada in de eerste ronde en staat bij een zege mogelijk tegenover Wales met Gerwyn Price en Jonny Clayton.

De World Cup of Darts wordt van 6 tot en met 8 november gespeeld in Salzburg.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore