Premier League

Durrant wint met Premier League 2020 eerste grote PDC-titel

15 oktober 2020 22:04 Aangepast: 16 oktober 2020 00:48
Glen Durrant Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Glen Durrant heeft zijn eerste grote titel bij de PDC in de wacht gesleept. Na een spannende finale was de drievoudig BDO-wereldkampioen met 11-8 te sterk voor Nathan Aspinall.

Durrant en Aspinall vingen het bal der debutanten goed aan. Beide spelers zaten in de openingsfase op een gemiddelde van rond de 100. Aspinall kreeg direct een mogelijkheid om zijn opponent te breaken, maar dubbel dertien werd gemist. Bij een stand van 2-2 kreeg ‘The Asp’ wederom een kans op een break, maar ditmaal miste Aspinall een 84-finish.

Durrant kreeg ook zijn kansen, maar de drievoudig Lakeside-winnaar miste een 116 en 104-finish om zijn tegenstander pijn te doen. In de negende leg leek Aspinall een uitgelezen kans te krijgen om afstand te nemen van zijn opponent, maar zijn twee pijlen op tops deden bijna het licht uit in de Ricoh Arena. Na tien gespeelde legs stond er een keurige gelijke stand op het scorebord: 5-5.

Halverwege de wedstrijd was het gemiddelde van beide heren een kleine tien punten gezakt. Durrant kwam op een 6-5 voorsprong door een dertiendarter te noteren. ‘Duzza’ had op 7-5 moeten komen, maar twee darts op de dubbel waren niet aan de Engelsman besteed. ‘The Asp’ kwam terug aan de oche en toverde 100 met twee pijlen van het bord.

Durrant slaat toe

Bij een stand van 7-6 in het voordeel van Durrant sloeg de veteraan toe. Aspinall miste maar liefst vijf darts voor een gelijke stand en Durrant profiteerde via dubbel acht. Aspinall leek zijn tegenstander met gelijke munt terug te gaan betalen, maar dubbel twaalf werd gemist. Durrant mocht terugkomen voor een 127-finish en stelde zijn fans niet teleur. Via triple 20 en triple 17 vond de man uit Middlesbrough dubbel 8.

In de zeventiende leg kwam Durrant op matchpoint. ‘Duzza’ had zich na vier beurten op 72 geparkeerd om een beurt later uit te zijn: 10-7. Aspinall deed nog iets terug, maar dit bleek niks meer dan uitstel van executie te zijn. Uiteindelijk was het de drievoudig wereldkampioen die zijn vijfde matchdart benutte om zich te kronen tot Premier League kampioen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore