Premier League

Debutant Aspinall vecht zich voorbij Wright

15 oktober 2020 22:00 Aangepast: 15 oktober 2020 23:33
Nathan Aspinall Beeld © Lawrence Lustig/PDC

De finale van de Premier League Darts gaat tussen twee debutanten. Na Glen Durrant heeft ook Nathan Aspinall zich geplaatst voor de eindstrijd van het prestigieuze toernooi. 'The Asp' versloeg Peter Wright met 10-7.

Aspinall deed meteen goede zaken in de tweede halve finale van de avond. Wright Miste zes pijlen op de dubbel en de Engelsman profiteerde. Lang kon 'The Asp' niet genieten van zijn voorsprong want de drie legs die volgden, gingen allemaal naar de Schot: 3-1.

Gaandeweg de wedstrijd kwam Aspinall steeds beter in de wedstrijd. De voormalig winnaar van de UK Open maakte 4-4 door een dertiendarter te noteren om de leg van zijn opponent te pakken dankzij een heerlijke elfdarter. Voor de pauze deed de Premier League debutant nog een duid in het zakje. Na negen pijlen had de Engelsman zich op 138 geparkeerd om een beurt later dankzij dubbel twaalf de eerste 100+ finish van de wedstrijd op te eisen: 6-4

Voor Wright was er werk aan de winkel na de pauze. De kleurrijke Schot begreep dit en checkte 126 via dubbel zes. Bij een stand van 7-5 kreeg ‘The Asp’ een aardige mogelijkheid om een goede stap te zetten richting de finale, maar dubbel negentien werd gemist voor een tweede break. Wright kwam langszij via dubbel veertien. De Engelsman raakte niet van slag en checkte 141 om wederom een voorsprong van twee legs te hebben: 8-6.

Met een stand van 9-7 op het scorebord was het aan Wright om de leg te openen. Het lukte de wereldkampioen niet om scorend een vuist te maken en Aspinall kwam mede dankzij een 180’er als eerst op een dubbel. De debutant verzaakte niet en verzilverde zijn eerste pijl voor de wedstrijd om zo een plek in de finale tegen mededebutant Glen Durrant veilig te stellen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore