Premier League

Durrant na dramatisch, maar zenuwslopend duel naar finale Premier League

15 oktober 2020 20:57 Aangepast: 15 oktober 2020 22:13
Glen Durrant Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Glen Durrant heeft bij zijn debuut de finale van de Premier League Darts bereikt. De Engelsman was na een moeizame wedstrijd te sterk voor Gary Anderson, die maar liefst vier matchdarts miste. Het werd 10-9.

De eerste halve finale was er één om snel te vergeten voor beide heren. Zowel Anderson als Durrant zaten lang op een gemiddelde van rond de 80. Het was de Engelsman die net iets minder slecht ten tonelen kwam. Durrant plaatste in de zesde leg de eerste echte break om middels een 74-finish zijn breakvoorsprong te verzilveren.

Anderson was scorend geen schim van zichzelf. In de eerste tien legs vond ‘The Flying Scotsman’ slechts tweemaal een 140-score en twee maximale scores. Durrant was niet instaat om betere cijfers te overleggen, maar was wel beter op de dubbels door ruim 40% van zijn pogingen raak te mikken.

Met 6-4 op het scorebord kwamen beide kemphanen terug op het podium na de onderbreking. Blijkbaar had de pauze de Schot goed gedaan want door Shanghai twintig te raken forceerde de tweevoudig wereldkampioen een break om dankzij tops de stand gelijk te trekken: 6-6.

Even later kwam Anderson aan kop in de partij. In de leg van zijn tegenstander startte ‘The Flying Scotsman’ met een 177-score en trok deze leg naar zich toe middels tops. Anderson leek zijn ritme te hebben gevonden want mede dankzij twee maximale scores was ook de leg die volgde een prooi voor de Schot.

Bij een stand van 9-7 in het voordeel van Anderson stond Durrant met de rug tegen de muur. De Schot had zich na vier beurten op dubbel twintig geparkeerd, maar Durrant finishte 113 om in de wedstrijd te blijven. Een leg later kreeg Anderson wel een dart voor een plek in de finale, maar de tweevoudig wereldkampioen miste de bull’s eye. Durrant kwam terug aan de oche en gooide 64 van het bord: 9-9.

Een beslissende leg diende het pleit te beslechten tussen beide heren. Anderson kreeg in deze decider drie pijlen om zich te kronen tot finalist, maar faalde driemaal. Durrant profiteerde en verzekerde zich dankzij dubbel tien van een plek in de eindstrijd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore