World Grand Prix

Anderson en Van den Bergh bereiken tweede ronde World Grand Prix

06 oktober 2020 22:33 Aangepast: 07 oktober 2020 00:27
Gary Anderson Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Gary Anderson heeft net als de voorgaande twee jaar de tweede ronde bereikt tijdens de World Grand Prix. De verliezend finalist van de editie van 2016 was in zijn eerste wedstrijd met 2-0 te sterk voor Rob Cross. 

In de eerste set gingen alle legs met de darts mee, waardoor Anderson op een 1-0 voorsprong kwam. Vooral in de vijfde leg liet de Schot, die de leg besloot met een 103-finish, erg goed spel zien. De tweede set leek een stuk sneller de kant van 'The Flying Scotsman' op te gaan, aangezien hij in de derde leg wist te breaken. Ondanks een ruime voorsprong werd het toch nog spannend in de vierde leg, maar op zijn zesde matchdart wist Anderson de dubbel te raken. Voor een plaats in de kwartfinale moet de Schot zien af te rekenen met Danny Noppert.

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

Anderson gaat Van Gerwen achterna: 'Gooi met oude pijlen'

Van den Bergh wint mooi gevecht van Smith

Dimitri van den Bergh heeft zich geplaatst voor de laatste zestien van de World Grand Prix. 'The Dreammaker' was met 2-0 in sets te sterk voor Michael Smith, de huidige nummer vier van de wereld.

De winnaar van de World Matchplay begon sterk aan het duel en wist direct een 2-0 voorsprong te nemen. Smith gaf zich niet gewonnen en dwong een vijfde leg af, maar hierin was Van den Bergh duidelijk een maatje te groot. In de tweede set gingen de eerste vier legs met de darts mee, waarna Van den Bergh in de vijfde leg wist te breaken. Dit deed de Belg in stijl met een 132-finish op de bull. Hierdoor staat hij voor de eerste keer in zijn carrière in de tweede ronde van dit televisietoernooi.

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

Van den Bergh over knie: 'Met deze brace gaat het een stuk gemakkelijker'

King te sterk voor Wade

Ook Mervyn King heeft de tweede ronde bereikt. 'The King' rekende verrassend af met James Wade, die zestien plaatsen hoger op de wereldranglijst staat. Het werd 2-0 in sets voor de ervaren King.

Nadat de eerste twee legs met de darts mee gingen, was het King die via een break een 2-1 voorsprong nam. Via een 68-finish in de vierde leg trok de 54-jarige Engelsman de set naar zich toe. In de tweede set moest King direct zijn leg inleveren, nadat hij bullseye miste voor een 123-finish. Wade liet het echter na om op 2-0 te komen, waardoor Wade terug in de set kwam. Na het behouden van zijn eigen leg wist 'The King' opnieuw te breaken en hiermee de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen.

Petersen zet goede lijn voort

Devon Petersen heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de World Grand Prix. De Zuid-Afrikaan, vorige week de sterkste tijdens het tweede European Tour-toernooi van dit jaar, was met 2-0 in sets te sterk voor Jose de Sousa uit Portugal.

In de eerste set wist Petersen in de derde leg voor de eerste keer te breaken. Na het behouden van zijn eigen leg was de set binnen. Het tweede bedrijf leek de kant op te gaan van de Sousa, aangezien hij via een break op een 2-1 voorsprong wist te komen. 'The African Warrior' stelde echter meteen orde op zaken en won de daaropvolgende twee legs en daarmee de wedstrijd.

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

Petersen: 'Deze lach kan niet breder!'

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter World Grand Prix

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore