Darts

PDC gooit planning najaar om: twee majors op nieuwe datum

30 september 2020 16:02 Aangepast: 30 september 2020 16:45
Gerwyn Price wint de Grand Slam of Darts 2019. Beeld © PDC/Lawrence Lustig

De kalender van de PDC voor het najaar van 2020 is op de schop gegaan. De play-offs van de Premier League en de Grand Slam of Darts worden op een andere datum georganiseerd en zullen bovendien achter gesloten deuren gespeeld worden.

Dat heeft de PDC bekendgemaakt. De finaledag van de Premier League wordt met een week vervroegd van 22 oktober naar 15 oktober en de Grand Slam of Darts gaat naar 16 tot en met 24 november.

Daarnaast is het vanwege de uitbraak van het coronavirus niet mogelijk de toernooien op hun geplande locatie te spelen. Daardoor gaat er een streep door de O2 Arena in Londen en Aldersley Leisure Village in Wolverhampton en moeten de deelnemers van de Premier League en de Grand Slam afreizen naar de Ricoh Arena in Coventry. Daar wordt komende week ook de World Grand Prix gespeeld. Dat gebeurt allemaal achter gesloten deuren.

De Ricoh Arena wordt een van de belangrijkste venues van het najaar, want ook de Players Championship Finals en de Winter Series zullen daar gespeeld gaan worden. Het laatste toernooi voor het WK Darts staat gepland voor 27 tot en met 29 november en de Winter Series wordt op 10 tot en met 14 november gespeeld.

Wat er met het WK gaat gebeuren, is vooralsnog niet bekend.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Hearn ziet ideale oplossing voor WK: 'Maar ik geef het een kleine kans'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore