WK Darts

Hearn ziet ideale oplossing voor WK: 'Maar ik geef het een kleine kans'

30 september 2020 14:58 Aangepast: 30 september 2020 15:26
Barry Hearn Beeld © Getty Images

Het is nog altijd de vraag waar het WK Darts gehouden zal worden. Vanwege de uitbraak van het coronavirus is het op verschillende plaatsen niet toegestaan om grote groepen bij elkaar te brengen en dus houdt de PDC alle opties nog open, al weet PDC-baas Barry Hearn wel wat hij het liefst wil.

"In mijn achterhoofd is er een droom dat er een hele snelle saliva-test beschikbaar komt, waardoor we binnen tien minuten kunnen aantonen dat iedereen in de venue negatief is. Dan kunnen we publiek toestaan zonder social distancing. Maar lukt dat voor december? Ik acht de kans één procent", vertelt Hearn tegenover Sky. "Ik weet dat er mensen in Amerika mee aan de slag zijn."

De PDC onderzoekt ook andere opties, maar de kans dat het WK niet in Engeland wordt gespeeld, is volgens Hearn klein. "Het probleem is dat je niet zomaar het WK naar een ander land kan verplaatsen, want tegen de tijd dat je daar bent, hebben zij misschien ook verslechterde coronacijfers. Dan moet je daar weer weg."

Matt Porter, de directeur van de PDC, houdt die optie toch open. Hij wil er vooral voor zorgen dat er publiek aanwezig is bij het WK. "We gaan het niet in een zaal op een industrieterrein spelen", zegt Porter in de Darts Show Podcast. "Maar als we ergens 500 of 1000 mensen kwijt kunnen, moeten we dat overwegen. Dat verdient een toernooi als het WK. Het is een long shot, maar ik zeg niet bij voorbaat nee."

RTL7 Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore