Home Tour II

Wattimena na knappe zeges naar derde ronde Home Tour II

30 september 2020 10:06 Aangepast: 30 september 2020 10:20
Jermaine Wattimena Beeld © Getty Images

Jermaine Wattimena heeft de derde ronde van de Home Tour II bereikt. De Nederlander eindigde in de eerste groep van de tweede ronde op de tweede plek achter Jonny Clayton.

Wattimena begon perfect aan de dag met zeges op Daniel Larsson (5-4) en Alan Tabern (5-2). Vervolgens moesten ook Stephen Bunting (5-2), Kim Huybrechts (5-2) en Chris Dobey (5-1) eraan geloven. In de laatste wedstrijd van de dag hield Jonny Clayton de Nederlander van een perfecte reeks af. De Welshman won met 5-2.

Wattimena eindigde door die nederlaag op legsaldo achter Clayton, terwijl hij Dobey juist op legsaldo voorbleef. Huybrechts gaat als nummer 4 ook naar de volgende ronde.

Tweede ronde

De tweede ronde van het Home Tour II bestaat uit vijf groepen met zeven spelers. De vier beste spelers van iedere groep en de beste nummer 5 van de vijf groepen gaan naar de derde ronde. Daar strijden de 21 spelers voor een van de zeven plekken voor de kampioenengroep.

De Home Tour II is een online competitie voor lager geklasseerde tourkaarthouders. Zij spelen vanuit huis tegen elkaar door middel van camera's en microfoons. De eerste editie, die tijdens de coronastop werd gespeeld, werd gewonnen door Nathan Aspinall.

RTL7 Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore