Darts

De Zwaan laat finaleplek op WK op ongelofelijke wijze glippen, ook Zonneveld onderuit in halve finale

28 september 2020 18:43 Aangepast: 28 september 2020 19:13
Jeffrey de Zwaan Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Jeffrey de Zwaan is er niet in geslaagd de finale van het PDC WK jeugd te bereiken. De jonge Nederlander haalde de halve finale en had een 4-0 voorsprong, maar ging met 6-5 onderuit tegen Joe Davis.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor De Zwaan. Ondanks dat hij niet zijn beste spel gooide, had hij geen enkele problemen met Engelsman. Na een 4-0 voorsprong ging het niveau van de Nederlander achteruit en wist Davis plots hoge finishes uit te gooien. Via een 121- en een 118-finish kwam hij terug in de wedstrijd.

Davis zette die lijn door en met een elfdarter trok hij de stand gelijk. Aangezien De Zwaan de wedstrijd was begonnen, was er nog steeds niet aan de hand. Hij won de negende leg en zag Davis ook zijn eigen leg houden. In de beslissende leg begon De Zwaan beroerd. Met scores van 38 en 45 gunde hij het initiatief aan Davis. Die kans greep Davis met beide handen aan en via 84 verzekerde hij zich van een plek in de finale.

Zonneveld

Naast De Zwaan had ook Niels Zonneveld kans om de finale te bereiken. De jonge speler uit Uitgeest nam het op tegen Bradley Brooks voor in plek in de finale, maar Brooks was te sterk. Zonneveld wist slechts een leg te pakken en verloor met 6-1.

De finale van het jeugd WK tussen Davis en Brooks wordt eind november, tijdens de Players Championship Finals, gespeeld.

RTL7 Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore