World Grand Prix

Loting World Grand Prix: Wattimena opent tegen Price

28 september 2020 11:46 Aangepast: 28 september 2020 16:50
Jermaine Wattimena Beeld © Getty Images

Jermaine Wattimena begint de World Grand Prix met een lastige wedstrijd. De Nederlander lootte maandagochtend tegen de nummer 3 van de plaatsingslijst, Gerwyn Price.

Het duel wordt een herhaling van de wedstrijd van challenger Wattimena in de Premier League. Hij trof de Welshman in de negende speelronde, maar zal niet met plezier terugdenken aan dat duel. De Nederlander verloor met 7-0.

Van Gerwen tegen Ratajski

Michael van Gerwen begint zijn strijd voor titelprolongatie tegen Krzysztof Ratajski. De Pool zet grote stappen op de wereldranglijst, maar wist nog nooit (vijf duels) van de Nederlander te winnen. De laatste ontmoeting tussen de twee was tijdens de Autumn Series. Van Gerwen won toen in de kwartfinale van PC14 met 6-2 van de Pool.

Bij een zege op Ratajski moet Van Gerwen het opnemen tegen Jose de Sousa of Devon Petersen. De Zuid-Afrikaan won afgelopen weekend zijn eerste titel bij de PDC. Hij versloeg Jonny Clayton in de finale van het German Darts Championship.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Petersen pakt eerste PDC-titel na ijzersterke finale

Noppert en Van Duijvenbode

Voor Danny Noppert wacht een duel met Ryan Searle. De Nederlander, die afgelopen weekend de halve finale van het German Darts Championship haalde, verloor nog nooit van de Engelsman. Bij een zege wacht een treffen met Rob Cross of Gary Anderson.

Dirk van Duijvenbode kwam voor het eerst uit de zak tijdens de loting van de World Grand Prix. De debutant werd gekoppeld aan Mensur Suljovic en dat blijkt op basis van de statistieken geen fijne loting. Van de zeven eerdere ontmoetingen won Van Duijvenbode er niet een, al dateren zes van die zeven wedstrijden al van drie of meer jaar geleden.

De World Grand Prix wordt van dinsdag 6 tot en met maandag 12 oktober gespeeld in Coventry. Dat gebeurt vanwege coronamaatregelen achter gesloten deuren. Het toernooi wordt volledig uitgezonden bij RTL7 en Videoland.

Wil jij een voorspelling doen? Klik dan HIER!

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore