Darts

Krijgen we een Nederlandse wereldkampioen? Talenten strijden voor plek in finale

28 september 2020 10:23 Aangepast: 28 september 2020 11:17
Jeffrey de Zwaan Beeld © PDC

De ogen zijn maandag gericht op de talenten van de PDC. 96 spelers strijden vandaag voor een plek in de finale van het PDC WK jeugd in november.

Het PDC WK jeugd is voor spelers die begin dit jaar tussen de 16 en 23 jaar waren. Jeffrey de Zwaan behoort tot die groep en is door zijn plek op de PDC Order of Merit als nummer één geplaatst. Dat levert hem een beschermde status op bij de loting.

Verder zijn ook Geert Nentjes, Niels Zonneveld, Jitse van der Wal, Kevin Doets, Maikel Verberk, Barry van Peer, Damian Mol, Owen Roelofs en Gian van Veen geplaatst tijdens de loting.

Groepsfase

Het WK begint met 32 groepen met drie spelers. De beste speler van iedere groep plaatst zich voor de knock-outfase en die wordt gespeeld tot er twee spelers over zijn. Zij spelen de finale namelijk op het podium van de Players Championship Finals eind november.

Geschiedenis

Het PDC WK jeugd wordt sinds 2011 georganiseerd. Tijdens de eerste twee edities stond een bekende in de finale: Michael van Gerwen. Hij speelde die finales tegen Arron Monk en James Hubbard, maar ging twee keer onderuit. In 2016 bereikte Berry van Peer de eindstrijd, maar hij ging onderuit tegen Corey Cadby. Vorig jaar kroonde Luke Humphries zich tot wereldkampioen.

RTL7 Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore