German Darts Championship

Noppert beloont fantastisch toernooi niet met finaleplaats

27 september 2020 22:03 Aangepast: 27 september 2020 22:21
Danny Noppert Beeld © Kelly Deckers/PDC Europe

Danny Noppert is er net niet in geslaagd de finale van het German Darts Championship te bereiken. De Nederlander haalde de halve finale, maar ging daar onderuit tegen Devon Petersen.

Na de knappe zeges op Josh Payne en Adrian Lewis in de eerste en tweede ronde stond Noppert in de derde ronde tegenover Max Hopp. In die wedstrijd kwam 'Noppie' 3-1 achter, maar wist hij dat om te draaien. Hij won vijf van de volgende zes legs en plaatste zich zo voor de kwartfinales in Hildesheim.

In de kwartfinale was Daryl Gurney de tegenstander. De nummer 7 van de wereld werd op de dubbels verrast voor Noppert. De Nederlander verzilverde namelijk zes van zijn zeven kansen op de dubbel en gooide drie 100+-finishes. Noppert won na een 2-2 stand vier legs op rij en boekte zo zijn derde zege op rij tegen de Noord-Ier: 6-2.

Petersen

Noppert hoopte via Devon Petersen zijn eerste finale op de EuroTour te bereiken en had direct kans op de Zuid-Afrikaan pijn te doen. In de eerste leg kreeg hij een pijl voor de break, maar Noppert miste. Uiteindelijk was het Petersen die de eerste break plaatste. In de achtste leg was een 84-finish goed voor een 5-3 voorsprong en die break kon Noppert niet meer ongedaan maken: hij verloor met 7-4.

Petersen staat nu in de finale tegen Jonny Clayton.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore