German Darts Championship

Loodzware loting voor De Zwaan bij herstart EuroTour

24 september 2020 18:17 Aangepast: 24 september 2020 18:29
Jeffrey de Zwaan Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Jeffrey de Zwaan moet aan de bak bij de herstart van de EuroTour. De jonge Nederlander treft in de eerste ronde van het German Darts Championship Devon Petersen en stuit bij winst op Gerwyn Price.

Petersen toonde tijdens de Autumn Series aan in bloedvorm te zijn. Hij speelde fantastisch, maar wist zijn spel niet te belonen met een titel. Price deed dat wel. De Welshman won de laatste twee toernooien op de Autumn Series en de World Series Finals en is inmiddels zeventien wedstrijden op rij ongeslagen.

Naast De Zwaan komen ook Ron Meulenkamp en Danny Noppert in de eerste ronde in actie in Hildesheim. Meulenkamp speelt tegen Richard North en treft daarna eventueel Krzysztof Ratajski, terwijl Noppert start tegen Josh Payne en bij winst tegenover Adrian Lewis staat.

Van Gerwen en Wattimena

Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena hebben een geplaatste status en mogen daarom de eerste ronde overslaan. Van Gerwen mag het opnemen tegen Boris Koltsov of Steve Lennon en Wattimena moet zien af te rekenen met Steffen Siepmann of Mervyn King. Mochten Van Gerwen en Wattimena hun eerste wedstrijd winnen, treffen zij elkaar.

German Darts Championship

Het German Darts Championship is het tweede toernooi op de European Tour van dit jaar. Het eerste toernooi, het Belgian Darts Championship, werd eind februari gespeeld en gewonnen door Gerwyn Price. Door de uitbraak van het coronavirus werden de andere toernooien gecanceld of uitgesteld.

RTL7 Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore