Darts

4 redenen waarom de comeback van Van Barneveld een succes wordt

24 september 2020 13:31
Raymond van Barneveld Beeld © Pro Shots / Michael Bulder

Raymond van Barneveld gaat voor een comeback. De Nederlander wil zijn tourkaart halen en weer schitteren op het professionele circuit van de PDC. Dit zijn vier redenen waarom die missie gaat slagen.

1. Rust

Van Barneveld heeft na jaren van druk en stress eindelijk enkele maanden rust gekend. Hij had geen verplichtingen en heeft zijn hoofd leeg kunnen maken. "Ik had privé-problemen en ik was een complete ramp voor mijn omgeving, maar toen stond er een heel andere Raymond van Barneveld", zegt hij zelf. Nu zijn problemen achter hem liggen, hij gelukkig is met zijn nieuwe vriendin en hij lekker in zijn vel zit, kan Van Barneveld fris aan een nieuwe start beginnen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van Barneveld pakt pijlen weer op: 'Mis het verschrikkelijk'

2. Hij kent beide werelden

Van Barneveld kent nu het leven als profdarter én het leven als niet-darter. Hij heeft lang kunnen nadenken en blijkt het leven als profdarter leuker te vinden. "Ik mis het, ik mis het verschrikkelijk", zei Van Barneveld. De vijfvoudig wereldkampioen weet dus waar hij het voor doet en is tot op het bot gemotiveerd. "Het kriebelt, ik heb er zin in", zegt hij. Laat Van Barneveld de teugels vieren, is het snel klaar en kan hij het professionele darten definitief vaarwel zeggen.

3. Streng management

Van Barneveld gaat een volledig nieuwe start maken. Zijn manager Ben de Kok wil hem uit zijn comfortzone halen en gaat hem streng begeleiden. Zo moet hij bijna dagelijks trainen en bijna dagelijks de sportschool in. Komt hij niet opdagen? Dan staat begeleider Iwe Kuitert voor de deur. De Kok gebruikte deze methode ook bij de begeleiding voor Jeffrey de Zwaan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Manager De Kok: 'Als Van Barneveld weer gaat zeiken, is het klaar'

4. Talent

Van Barneveld heeft een berg aan talent en dat is hij niet in een keer kwijt. Hij is niet voor niets vijf keer wereldkampioen geworden en hij stond ook in zijn laatste, rumoerige jaar in de top 40 van de wereld. Bovendien heeft hij bijna alles meegemaakt. Als hij zijn talent kan combineren met hard werken, legt dat een uitstekende basis voor zijn comeback.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van Barneveld terug naar de top? Dit is de route

RTL7 Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore