Darts

Van Gerwen verwachtte comeback Van Barneveld: 'Toch gelijk gehad'

24 september 2020 10:57 Aangepast: 24 september 2020 12:13
Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld Beeld © Getty Images

Raymond van Barneveld gaat na negen maanden zijn comeback maken in de dartwereld. Voor zijn oud-collega en nummer 1 van de wereld, Michael van Gerwen, kwam dat nieuws niet als een verrassing.

"Ik wist het al half, dus voor mij kwam het niet als een verrassing", zegt Van Gerwen, die al bij het afscheid van Van Barneveld liet weten dat hij verwachtte dat zijn collega zou terugkeren. Van Gerwen kent Van Barneveld al jarenlang en weet dus hoe hij denkt. "En daar is dit het resultaat van."

Van Gerwen denkt dat Van Barneveld bijna twee jaar geleden, toen hij zijn afscheid aankondigde, de verkeerde keuze heeft gemaakt. "Het is de laatste anderhalf jaar alleen maar gegaan over het afscheid van Van Barneveld en dat kost hem gewoon de kop. Dat soort dingen gebeuren, maar je moet niet te snel keuzes maken. Want nu blijkt dat hij dus een verkeerde keuze heeft gemaakt."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van Barneveld pakt pijlen weer op: 'Mis het verschrikkelijk'

'Hij kan dat aan'

Nu Van Barneveld zijn comeback heeft aangekondigd, betekent dat niet dat Van Gerwen of de dartfans Van Barneveld direct weer aan een rankingwedstrijd van de PDC zien meedoen. De Nederlander moet eerst in januari naar Q-school om een tourkaart te bemachtigen. Een pittige opgave, maar Van Gerwen ziet daar kansen. "Raymond met zijn talent. Hij kan dat zeker aan, maar het zal wel heel zwaar worden. Hij zal sowieso iets aan het mentale aspect moeten doen."

Om een tourkaart binnen te halen, krijgt Van Barneveld hulp van onder andere Ben de Kok. De eigenaar van Bengi heeft duidelijke plannen. Hij wil Van Barneveld dagelijks zien trainen en dagelijks in de sportschool zien. Bovendien wil hij zijn goede vriend uit zijn comfortzone halen. Van Gerwen: "Het is de derde keer dat ze gaan samenwerken en de afgelopen twee keer heeft het niet heel goed gewerkt, dus het is lastig te zeggen dat het nu wel gaat slagen. Ik denk dat we het moeten afwachten."

Eigen manier

Van Barneveld kiest voor een comeback, maar zou Van Gerwen dat, om wat voor reden ook, doen? "Zeg nooit nooit", zegt hij. "Maar ik zou het wel op een andere manier aanpakken. Ik zou me gewoon inschrijven en de pijlen laten spreken. Maar wij zijn twee verschillende personen. Iedereen doet dat op zijn eigen manier."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nieuwlaat over comeback Van Barneveld: 'Ik heb mijn twijfels, maar het talent is er natuurlijk'

RTL7 Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore