Darts

Manager De Kok: 'Als Van Barneveld weer gaat zeiken, is het klaar'

23 september 2020 19:06 Aangepast: 24 september 2020 12:19
Ben de Kok

Ben de Kok gaat als manager Raymond van Barneveld begeleiden bij zijn comeback. Hij heeft er lang over na moeten denken, maar het nieuwe leven van Van Barneveld en vriendschap gaf de doorslag.

"Raymond is in zijn hart een goeie gozer. Hij kan soms ook de grootste klootzak zijn die er is. Hij is een verschrikkelijke zeurpiet met altijd dezelfde verhalen", vertelt De Kok. "Daarom heb ik gezegd dat hij daarmee moet stoppen. En pas op het moment dat dat zou lukken, mocht hij bij me terugkomen."

Doel

De Kok benadrukt dat Van Barneveld achter De Zwaan komt in het team. "Ons team is natuurlijk gebaseerd op Jeffrey en ik denk dat het goed is dat hij er een sterke trainingspartner bij heeft", zegt De Kok, maar ook voor Van Barneveld liggen er plannen. "Het doel is om hem naar de grotere toernooien te brengen. En als hij in twee jaar bij de top 32 komt, ben ik tevreden."

De Kok heeft daarvoor een uitgebreid plan opgesteld. "Ik wil het helemaal anders doen. Ik wil hem uit zijn comfortzone halen en ik stuur hem de sportschool in. Daar zit ik bovenop", zegt hij. Hij gaat dat zelfs met filmpjes controleren. De Kok krijgt daarbij hulp van begeleider Iwe Kuitert. "Want ik heb niet overal tijd voor."

Daarnaast wil De Kok de persoonlijkheid van Van Barneveld aanpassen. "Hij moet positiviteit laten zien. Ik wil geen gezeik meer tijdens interviews", gaat De Kok verder, die doelt op suïcidale uitspraken van Barney. "Als hij dat weer gaat doen, is het klaar."

Derde keer

Het is de derde keer dat De Kok een samenwerking aangaat met Van Barneveld. Waarom stapt hij opnieuw in dit avontuur? "Het blijft een vriend van me. Het doet me zeer dat iemand zo afglijdt. Ik heb ook de tijd gehad dat ik dacht: 'je wil het gezeik toch? Verlies dan maar lekker'", zegt hij eerlijk. "Maar het doet pijn omdat je weet hoe goed hij is. Het is echt een goed mens."

Uiteindelijk gaf het omgegooide leven van Van Barneveld de doorslag. "Het heeft zijn oude huwelijk kunnen afsluiten en hij heeft een nieuwe liefde gevonden. Dat zijn feiten waardoor iemand een nieuwe start kan maken. Als dat niet zo was, was er geen comeback geweest."

 

RTL7 Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore