Darts

Hearn in juni: 'Van Barneveld is misschien te vroeg met pensioen gegaan'

23 september 2020 18:35
Barry Hearn Beeld © Getty Images

Raymond van Barneveld gaat na negen maanden zijn dartpijlen weer oppakken. Dat is goed nieuws voor PDC-baas Barry Hearn, die drie maanden geleden nog aangaf dat hij de Nederlander het liefst nog op het podium ziet.

Dat zei Hearn in gesprek met RTL7 Darts. "Ik vond dat Phil Taylor te vroeg met pensioen is gegaan en ik voel dat ook Barney te snel met pensioen is gegaan", zegt hij. "Maar ik ben geen Phil Taylor en ik ben geen Raymond van Barneveld. Als zij vinden dat hun tijd erop zit, kan ik dat alleen maar waarderen. Natuurlijk had ik het liefst gezien dat Phil en Raymond nog steeds speelden, maar ik begrijp hun beslissing."

Hearn gaf desondanks in dat gesprek ook aan dat hij Van Barneveld niet mist. "En dat is niet respectloos bedoeld. Soms is de energie of de honger er niet meer. Ze (Taylor en Van Barneveld red.) zijn geweldige voorbeelden voor de nieuwe generatie", gaat hij verder. "Onze sport barst van het talent, waardoor ze niet gemist zullen worden. Ze behoren tot de helden van gisteren."

RTL7 Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore