World Series of Darts Finals

Wright verslaat Heta in mooi duel; ook andere favorieten winnen

20 september 2020 00:17 Aangepast: 20 september 2020 01:08
Peter Wright Beeld © PDC

Peter Wright blijft zijn goede vorm vasthouden. In een mooi duel wist hij Damon Heta van zich af te houden: 6-3.

Finishes van 70 en 68 brachten de wereldkampioen al snel op een 2-0 voorsprong. Heta wist twee legs later via een 72-finish zijn eerste leg op het bord te zetten (3-1), maar kon niet echt dichtbij zijn tegenstander komen. Het duel jojode op en neer en gaf uiteindelijk Wright de 6-3 zege. Met een gemiddelde van 101.49 liet ‘Snakebite’ zien dat hij de jacht op een nieuwe titel geopend heeft.

Whitewash voor Cross

Rob Cross gooide tegen Steve Beaton geen geweldige wedstrijd, maar had dat tegen ‘The Bronzed Adonis’ ook niet nodig. Beaton, die gisteren nog afrekende met Simon Whitlock, gooide een gemiddelde van 76 en was kansloos tegen zijn landgenoot. Cross deed wat hij moest doen en versloeg Beaton met 6-0. In de kwartfinales neemt hij het op tegen Michael Smith, die laat op de avond met 6-4 wist te winnen van Krzysztof Ratajski. De Pool pakte een 4-3 voorsprong, maar zag Smith vervolgens geen leg meer afstaan om alsnog de zege te pakken.

Hoge gemiddeldes

James Wade, Daryl Gurney en Nathan Aspinall trapten de tweede ronde af met een overwinning. Wade had in Jeff Smith een taaie tegenstander, maar de Canadees werd met 6-3 verslagen door de Engelsman. Landgenoot van Wade, Nathan Aspinall gooide een prima wedstrijd tegen Darius Labanauskas. Een gemiddelde van 101 bracht hem een 6-1 overwinning en een plek in de kwartfinales tegen Gerwyn Price. Ook Daryl Gurney gooide een gemiddelde van boven de honderd (102.36) en had weinig moeite met tegenstander Cody Harris: 6-2.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter World Series of Darts Finals 2020

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore