Darts

Van den Bergh raakte geblesseerd in pretpark en staat nu voor duivels dilemma

19 september 2020 10:25 Aangepast: 19 september 2020 11:15
Dimitri van den Bergh Beeld © Getty Images

Dimitri van den Bergh staat voor een duivels dilemma. De Belg blesseerde tijdens een dagje pretpark zijn knie en moet onder het mes. De vraag is: wanneer?

Het gaat om een teruggekeerde blessure. Drie jaar geleden kreeg Van den Bergh tijdens het voetballen problemen aan zijn knie en daar heeft hij een zwakke plek aan overgehouden. Tijdens een dagje pretpark afgelopen augustus begaf die knie het opnieuw, waarna hij zijn knieschijf ontwrichtte en zijn kraakbeen scheurde. Van den Bergh speelde daarom met extra ondersteuning aan zijn knie tijdens de Autumn Series en de World Series Finals.

Dimitri van den Bergh met brace tegen Glen Durrant. Dimitri van den Bergh met brace tegen Glen Durrant.

Inmiddels is Van den Bergh bij de dokter geweest. Daar onderging hij al een kijkoperatie, maar daarmee is hij niet klaar. Er moet nog een pees hersteld worden en dat moet gebeuren met een nieuwe operatie. De herstelperiode van die operatie staat op vier tot acht weken en die tijd heeft Van den Bergh niet. De kalender voor het WK is overvol en dankzij zijn World Matchplay-titel maakt de Belg na het WK goede kans op deelname aan de Premier League. Het is dus de vraag welk(e) toernooi(en) Van den Bergh in de toekomst moet gaan missen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore