Tourkaart inleveren

23-jarig toptalent komt tijdens coronastop tot besef: 'Wil geen leven als topdarter'

15 september 2020 09:35 Aangepast: 15 september 2020 10:10
Harry Ward Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Harry Ward stopt na de jaarwisseling met professioneel darten. De 23-jarige nummer 62 van de wereld ziet een leven als professioneel darter niet zitten en levert zijn tourkaart na het WK in.

Dat heeft Ward bekendgemaakt via Facebook. "De pandemie en het bij mijn familie zijn de laatste maanden heeft me laten inzien dat ik niet de honger of behoefte heb om een professioneel darter op hoog niveau te zijn", schrijft Ward. "Ik kijk naar spelers als Daryl (Gurney, red) en zie hoeveel zij moeten doen, zoals het reizen, voor de tour. Dat was de basis voor deze moeilijke, maar eigenlijk ook makkelijke beslissing."

Het is niet zo dat Ward de tour definitief voor altijd verlaat. "Ik ben nog steeds heel jong en zeg nooit nooit", laat hij weten. "Het winnen van een ProTour en het spelen op het WK waren absolute hoogtepunten en ik zal die herinneringen lang bij me dragen."

Ward startte in 2014 in de Development Tour en haalde in 2015 de finale van het jeugd WK bij de BDO. 'Big H' ging in de finale ten onder tegen de Nederlander Colin Roelofs. In 2019 veroverde Ward zijn tourkaart en slechts enkele maanden later was zijn eerste PDC-titel een feit. Ward versloeg Hopp in de finale van Players Championship 19.

Ook deze week had Ward nog succes. Hij plaatste zich namelijk via het kwalificatietoernooi voor de World Series of Darts Finals. Dat toernooi wordt van 18 tot en met 20 september gespeeld.

RTL7 Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore