Autumn Series

Van Gerwen wint met vertrouwde pijlen: 'Even back to basic'

14 september 2020 18:36 Aangepast: 14 september 2020 19:33
Michael van Gerwen Beeld © Getty Images

Michael van Gerwen speelt tijdens de Autumn Series weer met de pijlen waarmee hij jarenlang succes kende. Dat werpt zijn vruchten af, want de Nederlander won het derde toernooi in Niedernhausen op overtuigende wijze. Na afloop van de finale vertelde Van Gerwen over zijn tijdelijke pijlenwissel.

"Het is moeilijk voor me. Ik wilde graag naar Winmau, want het is de beste dartleverancier in de wereld", zegt Van Gerwen tegen de PDC. De Nederlander wil graag weer sleutelen aan zijn Winmau-pijlen, maar dat is nu niet mogelijk vanwege coronamaatregelen. "Dus moet ik even geduld hebben en wachten. Ik besloot daarom om even back to basic te gaan om zo weer vertrouwen op te bouwen, zodat ik vooruit kan. Winmau is er ook oké mee. 'Zolang je maar wint', zeiden ze."

"Ik heb mijn best gedaan met de nieuwe pijlen, maar het werkte niet. Soms moet je proberen en innoveren. Natuurlijk gaat niet alles op de manier zoals je zou willen. Dat is nu eenmaal zo. Je moet er alleen voor zorgen dat je sterker terugkomt", zegt hij.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Van Gerwen grijpt terug op pijlen uit succesjaren

Durrant

Van Gerwen wist ook Glen Durrant voor het eerst in zijn loopbaan te verslaan. Daar is hij blij mee. "Maar ik had hem de vorige keer al moeten verslaan", doelt Van Gerwen op het duel in de Premier League 2020. De Nederlander miste toen twee matchdarts en speelde gelijk tegen Durrant. "Glen is een fenomenale speler, maar het is niet de meest fijne tegenstander om tegen te spelen. Maar er komen nog veel mooie dingen aan voor hem."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore