Premier League

Wright te sterk voor koploper Durrant, Price mag nog hopen

04 september 2020 22:50 Aangepast: 04 september 2020 23:45
Peter Wright Beeld © PDC

De regerend wereldkampioen klopte de nummer één van de Premier League met 8-6 en houdt daardoor goede kansen op de play-offs. Welshman Gerwyn Price wist niet te winnen en is afhankelijk van andere resultaten om het toetje van de Premier League te halen.

Peter Wright en Glen Durrant hebben in het begin moeite om hun ritme te vinden op het podium in Milton Keynes. Durrant laat aardig wat steken vallen op de dubbels terwijl Wright moeite heeft om goede scores te vinden. Bij een stand van 3-3 neemt de regerend wereldkampioen het initiatief. Durrant is in vijf beurten niet uit en Wright mikt dubbel twaalf raak om zijn tegenstander te breaken. De excentrieke Schot schrijft dankzij een dertiendarter ook de achtste leg op zijn naam en komt door dit wapenfeit op een 5-3 voorsprong.

In het restant van de partij krijgt Wright diverse kansen om zijn voorsprong uit te bouwen, maar een 93 en 107-finish worden gemist. Durrant blijft zodoende in de wedstrijd, maar komt scorend tekort om druk te zetten op de legs van de Schot. Met 7-6 op het scorebord in het voordeel van Wright, sleept ‘Snaktebite’ de wedstrijd over de streep door de moeder aller dubbels te vinden: dubbel één.

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

Wright: 'Het was verschrikkelijk, ik trok hem mee in mijn spel'

Smith en Price delen de punten

Ondanks dat Michael Smith voor zijn wedstrijd tegen Gerwyn Price al weet dat hij is uitgeschakeld, tovert hij tweemaal een 108-finish uit zijn mouw in de openingsfase. Price lijkt alle tijd te hebben om 2-2 te maken, maar mist drie pijlen op de dubbel. Smith slaat toe en checkt 97 om op 3-1 te komen.

Met een gemiddelde van 106 op zak maakt de Engelsman 4-1 en is er werk aan de winkel voor Price wil hij zich kwalificeren voor de play-offs. ‘The Iceman’ geeft hieraan gehoor en vindt een tiendarter – nadat hij een beurt daarvoor dubbel twaalf mist voor een perfecte leg – en maakt 4-2.

Price is bij de les en breakt zijn opponent door 164 van het bord te smijten om de stand gelijk te trekken middels een 70-finish. Een heerlijke wedstrijd ontvouwt zich op het podium van de Marshall Arena.

In de elfde leg krijgt Smith drie kansen om op 7-5 te komen, maar de Engelsman verzuimt Price pijn te doen en de Welshman ontsnapt. De twee legs die volgen worden keurig over de beide gladiatoren verdeeld waardoor beide kemphanen genoegen moeten nemen met een punt.

Door deze remise mag Price nog hopen op kwalificatie voor de play-offs. Echter moeten dan zowel Michael van Gerwen als Nathan Aspinall morgen verliezen en dient Price te winnen van Gary Anderson.

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

Price: 'Michael raakte T20 gewoon voor de fun, niet normaal'

Aspinall te sterk voor Gurney

Nathan Aspinall heeft uitstekende zaken gedaan tegen Daryl Gurney. De Engelsman speelt niet groots, maar weet in de slotfase wel de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Aspinall komt goed uit de startblokken. De Engelsman snoept de openingsleg af van zijn tegenstander dankzij een dertiendarter om deze break te verzilveren middels een 64-finish. Gurney komt gaandeweg de openingsfase beter in zijn spel en dwingt zelfs kansen af om de stand gelijk te trekken. Echter mist de Noord-Ier twee darts voor dubbel zestien om er 3-3 van te maken. Twee legs later verzaakt de voormalig winnaar van de World Grand Prix niet. Aspinall weet 24 niet te finishen met drie pijlen en Gurney profiteert: 4-4.

Bij een stand van 5-5 krijgt Aspinall de wedstrijd in de schoot geworpen. De Engelsman is nergens in de leg van Gurney, maar ziet ‘Super Chin’ vier darts missen. ‘The Asp’ komt terug aan de oche en verzaakt niet: 6-5. In de twaalfde leg strooit Aspinall nog meer zout in de wonden van de Noord-Ier door 100 te checken om een leg later zijn vijfde match dart te benutten: 8-5.

Uitslagen speelronde 15

  • Nathan Aspinall 8-5 Daryl Gurney
  • Glen Durrant 6-8 Peter Wright
  • Gary Anderson 6-8 Michael van Gerwen
  • Michael Smith 7-7 Gerwyn Price

Programma speelronde 16

  • Michael Smith v Peter Wright
  • Michael van Gerwen v Daryl Gurney
  • Nathan Aspinall v Glen Durrant
  • Gerwyn Price v Gary Anderson
Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info

Toernooicenter Premier League Darts 2020

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore