Premier League

Van Gerwen ontsnapt tegen Anderson en houdt zicht op play-offs

04 september 2020 21:53 Aangepast: 04 september 2020 23:33
Michael van Gerwen Beeld © Getty Images

Michael van Gerwen heeft nog altijd zicht op een plek bij de play-offs. De Nederlander ontsnapte tegen Gary Anderson en pakt twee punten: 8-6.

Vooraf werd het treffen met Gary Anderson bestempeld als een must win match voor Michael van Gerwen om de play-offs te halen. De Nederlander betreedt het podium wederom met zijn ‘nieuwe’ pijlen en lijkt hier profijt van te hebben. Scorend ziet het er goed uit in de openingsfase en dankzij goede scores en een 92-finish weet de nummer één van de wereld zijn tegenstander te breaken in de derde leg: 2-1.

Door een 70-finish verzilvert de Nederlander zijn breakvoorsprong. In de vijfde leg krijgt Van Gerwen de kans om de Schot nog meer pijn te doen, maar onze landgenoot mist de grote vlakken en ziet Anderson aansluiten: 3-2.

Bij een stand van 4-2 slaat ‘MVG’ wederom toe. De Nederlander gooit zijn vierde maximale score om even later dubbel zestien te raken. Van Gerwen zit op dat moment op een gemiddelde van rond de 109 punten per beurt. Er lijkt geen vuiltje aan de lucht voor de nummer één van de wereld totdat hij drie darts op de dubbel mist. Anderson profiteert en pakt mede dankzij nog meer gemiste darts van zijn tegenstander ook nog eens de volgende leg: 5-4.

De tiende leg is, nadat Van Gerwen tops mist voor een 117-finish, een prooi voor de Schot. ‘The Flying Scotsman’ pakt vervolgens ook zijn eigen leg door een keurige elfdarter te noteren. De Nederlander countert door dubbel negen te raken.

Voor het sluiten van de markt deelt de Nederlander zijn tegenstander een flinke tik uit. Anderson mist in zijn eigen leg een 145-finish en Van Gerwen raakt dubbel zestien voor een 7-6 voorsprong. Even later gooit ‘MVG’ de wedstrijd in het slot door tops te checken om zo twee broodnodige punten bij te schrijven.

Door deze overwinning is Michael van Gerwen nog volop in de race voor de play-offs van de Premier League. Gary Anderson had zich veilig kunnen spelen, maar moet door deze nederlaag nog flink aan de bak in zijn wedstrijd morgen tegen Gerwyn Price.

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

Van Gerwen: 'Ze hebben al problemen met een Michael op 90%, laat staan als ik op 100% ben'

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Premier League Darts 2020

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore