Premier League

Van Gerwen laat zege schieten tegen koploper Durrant

03 september 2020 22:41 Aangepast: 03 september 2020 23:45
Michael van Gerwen Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Michael van Gerwen is er niet in geslaagd een overwinning te boeken op koploper Glen Durrant. De Nederlander stond met 7-5 voor tegen de Engelsman, maar moet genoegen nemen met een gelijkspel.

Voor Van Gerwen was er veel aan gelegen om Durrant, de verrassende lijstaanvoerder die al zeker is van deelname aan de halve finales, te kloppen. Onze landgenoot zag eerder op de avond Peter Wright namelijk al van Nathan Aspinall winnen en ook Gerwyn Price pakte een puntje, waardoor Mighty Mike moest zegevieren om de laatste twee speeldagen op de 'veilige' vierde plaats in te gaan en in pole-position te komen om de play-offs te halen.  

Een wedstrijd met twee gezichten

MVG had in de openingsfase moeite om Duzza van zich af te schudden. De taaie darter uit Middlesbrough toonde zich weer een moeilijk te bespelen tegenstander voor Van Gerwen, die in drie eerdere duels nog niet van Durrant wist te winnen. Toch maakte de Brabander aanstalten om dat deze keer wel te laten lukken. Met een nieuwe set-up maakte hij een gemotiveerde en scherpe indruk en pakte hij een break voorsprong op zijn Engelse opponent.

Daarmee was onze landgenoot nog lang niet van Durrant af. De afgelopen dagen bewees Duzza al dat hij in de laatste legs van de wedstrijd op zijn best was en ook nu excelleerde hij met de rug tegen de muur. Op een 7-5 achterstand overleefde de Engelsman eerst twee matchdarts van de man uit Vlijmen en zorgde hij er in de veertiende leg voor dat hij het initiatief afpakte van Mighty Mike. Dat stond hij niet meer af: op dubbel vijf haalde Durrant het punt binnen.

Daardoor staat Van Gerwen nog altijd niet bij de beste vier. Op legsaldo staat hij vijfde en moet hij Nathan Aspinall met hetzelfde puntenaantal boven zich dulden. De Brabander heeft nog twee wedstrijden om boven de play-offstreep uit te komen en speelt nog tegen Gary Anderson en Daryl Gurney.

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

Van Gerwen baalt als een stekker: 'Denk dat een zege wel verdiend was geweest'

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info:

Toernooicenter Premier League Darts 2020

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore