Darts

Price lachte om aandoening Durrant, Engelsman wilde aanklacht indienen

29 augustus 2020 19:48 Aangepast: 29 augustus 2020 21:18
Glen Durrant Beeld © Getty Images

Glen Durrant en zijn management stonden op het punt een aanklacht in te dienen tegen Gerwyn Price. De Engelsman was boos op zijn collega nadat Price een vervelend bericht over de aandoening van Durrant likete.

Het leven van Durrant veranderde in 2004, toen er Bellse parese bij hem werd geconstateerd. Bellse parese is een aangezichtsverlamming, waardoor je bijvoorbeeld een lui oog hebt. Durrant paste na die diagnose zijn spel aan. "Het beviel me totaal niet wat ik zag op tv", zei hij eerder. "Ik schreeuw en roep niet meer. Als ik die verlamming niet had gehad, was ik nog steeds een speler als Gerwyn Price."

Kwetsen

Durrant kan veel hebben en vond de opmerkingen van Price, die hem een olifant noemde, niet erg. Maar toen hij zag dat Price een comment likete waarin iemand Durrant een 'scheef oog' noemde, werd het anders. "Dat kwetste me. Het doet me iets als ik om mijn Bellse parese bespot wordt", zegt hij.

Durrant ging daarom zaterdagochtend bij het ontbijt verhaal halen, maar Price verblikte of verbloosde niet en bood geen excuses aan. Durrant wilde daarop een klacht indienen bij de Darts Regulation Authority.

Excuses

Uiteindelijk koos Price eieren voor zijn geld en bood hij alsnog, publiekelijk, zijn excuses aan. Durrant accepteerde het en daarmee is voor hem de kous af. Toch lijkt Price de consequenties van zijn acties nog lang met zich mee te moeten dragen, want al zijn collega's vonden zijn actie schandalig.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Price heeft spijt van post: 'Moet na duel van social media wegblijven'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore