Darts

Nieuwe stap voor damesdarten: 'Hopelijk kunnen we in de toekomst net zoveel verdienen als mannen'

07 augustus 2020 13:05 Aangepast: 07 augustus 2020 13:25
Lisa Ashton Beeld © Getty Images

Het gaat goed met het damesdarten. Er is steeds meer aandacht en met het opstarten van de PDC Women's Series is het darten voor vrouwen in een nieuwe fase beland, vindt Lisa Ashton.

Na de historische prestatie van Fallon Sherrock op het WK Darts 2020 was er ongekend veel aandacht voor damesdarten. De 'Queen of the Palace' mocht daarnaast als challenger deelnemen aan de Premier League en Ashton pakte als eerste vrouw ooit op eigen kracht een tourkaart.

Nieuwe kans

In oktober mogen damesdarters hun kwaliteiten tonen tijdens de PDC Women's Series, de overkoepelende naam voor vier kleine toernooien in twee dagen in Cannock. De twee beste speelsters van dat toernooi mogen naar het WK Darts 2021. Ashton vindt dat alle vrouwelijke darters deze kans met beide handen moeten aangrijpen.

"Het is geweldig nieuws en het komt op het juiste moment", vertelt Ashton in gesprek met Darts World. "Het is geweldig dat ze naar ons hebben geluisterd en dat ze ons deze kans willen geven. We hebben jarenlang alleen in de competitie van de BDO kunnen spelen, we hebben nooit de kans gehad ons op een ander niveau te laten zien."

Structuur neerzetten

Ashton hoopt met deze stappen vooral iets te kunnen betekenen voor alle jonge, talentvolle meisjes die op de deur kloppen. "We moeten een goede structuur voor hen neerzetten, zodat ze iets hebben om naar toe te werken. Ik hoop dat, als ik stop, ik iets moois heb achtergelaten", zegt ze. "Hopelijk kunnen dames in de toekomst net zoveel verdienen als de mannen."

RTL7 Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore