Darts

Lewis maakt excuses na verkeerd gevallen grap

07 augustus 2020 09:22 Aangepast: 07 augustus 2020 09:39
Adrian Lewis Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Adrian Lewis is door het stof gegaan nadat hij op de World Matchplay een grap had gemaakt over zijn voormalig manager Keith Deller. Via Twitter maakte de tweevoudig wereldkampioen zijn excuses.

Lewis kende een goede run op de World Matchplay, maar ging in de kwartfinale ten onder tegen Dimitri van den Bergh. Na zijn gewonnen wedstrijd in de tweede ronde tegen Danny Noppert ging Lewis in op de ambiance van de World Matchplay, waar vanwege de coronamaatregelen niemand in de zaal zat. "Het lijkt wel een van Keith Dellers demonstratietoernooien, zo klinkt het", zei Lewis voor de camera van Sky Sports.

Ongepast

Lewis kwam afgelopen donderdag terug op die uitspraken. "Ik wil graag mijn excuses aanbieden aan Keith Deller voor mijn uitspraken tijdens de World Matchplay. Ze waren bedoeld als grap, maar het was ongepast en onnodig om zulke dingen te zeggen. Ik bied mijn excuses aan voor het leed dat ik heb veroorzaakt voor Keith", schrijft 'Jackpot'.

Deller retweette het bericht van Lewis, maar liet geen reactie achter. Volgens Lewis hebben Deller en hij een streep onder het verhaal gezet.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore