Darts

Manager Anderson over uitspraken Schot: 'Hij wil die derde wereldtitel'

05 augustus 2020 16:48 Aangepast: 05 augustus 2020 17:19
Gary Anderson Beeld © PDC

Gary Anderson laat regelmatig weten een pensioen te zien zitten, maar volgens de manager van de Schot, Tommy Gilmour, gaat dat nog wel even duren. "Hij heeft de honger nog steeds."

Dat vertelt Gilmour in gesprek met Darts World. "De Gary van vroeger zit nog altijd in hem", zegt hij. "Iedere keer als hij in de media zegt dat hij wil stoppen, ben ik een nieuw vijfjarig contract voor hem aan het tekenen! Hij is een praatjesmaker. Hij is gelukkig, al wordt hij gelukkiger van vissen en van zijn familie."

"Hij is nog jong en heeft nog veel te bieden", gaat Gilmour verder. "En hij heeft nog steeds de honger naar succes. Hij wil die derde wereldtitel winnen en daar heeft hij zeker nog de kwaliteiten voor. Als je nog een goed gokje wil wagen, zou ik inzetten op Gary."

World Matchplay

Dat Anderson het darten nog altijd niet verleerd is, bleek twee weken geleden, toen hij de finale van de World Matchplay haalde. Desondanks was hij kritisch op zichzelf en baalde hij van zijn spel. "Ik hoop dat het een gebrek aan training is", vertelde Anderson toen. Tijdens de coronastop stond hij nauwelijks aan het bord. Ook de finale liep niet zoals gepland. "Het was verschrikkelijk. Het was een walk-over voor Van den Bergh."

Anderson heeft geleerd van die finale. Hij moest continu zijn vingers schuren omdat hij zijn grip verloor vanwege het zweet. "Ik denk dat ik wat zwaardere pijlen nodig heb. De pijlen die ik nu heb, glippen uit mijn handen. En misschien moet de vorm ook anders, een paar kleine wijzigingen. Ze zeggen dat verandering soms goed voor je is. Ik heb nog veel werk te verzetten", zegt Anderson.

Vanaf 25 augustus staat Anderson weer op het podium. Hij speelt dan minimaal drie speelrondes in de Premier League in drie dagen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore