Darts

PDC plant eerste toernooi met publiek, kostuums en zingen verboden

05 augustus 2020 14:18 Aangepast: 05 augustus 2020 17:19

Het German Darts Championship 2020 wordt een speciaal toernooi. Het EuroTour-toernooi wordt namelijk het eerste toernooi sinds de coronastop waar fans toegelaten mogen worden. Dat heeft de PDC bekendgemaakt.

Het German Darts Championship wordt van 25 tot en met 27 september 2020 gespeeld in Halle 39 in Hildesheim, de locatie waar ook de Autumn Series van 12 tot en met 16 september wordt gehouden. Tijdens het toernooi mogen per sessie 500 personen naar binnen. Zij moeten zich echter aan strikte regels houden. Zo moeten zij overal, behalve op hun stoel, een mondkapje dragen, zijn kostuums en zingen nog verboden en worden hapjes en drankjes aan tafel geserveerd.

Naast het goede nieuws bracht de PDC ook minder goed nieuws. De organisatie heeft noodgedwongen de Hungarian Darts Trophy, de German Darts Open, de Gibraltar Darts Trophy en de Czech Darts Open moeten schrappen. De PDC hoopt dit jaar nog wel enkele EuroTour-toernooien in te kunnen plannen, maar dat wordt later bekend. Er zijn al plannen voor twee locaties in Duitsland.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore