Darts

PDC lanceert ook Women's Series: WK-tickets op het spel

04 augustus 2020 15:52 Aangepast: 04 augustus 2020 16:45
'Queen of the Palace' Fallon Sherrock Beeld © ANP

Mooi nieuws voor het damesdarten: de PDC heeft de PDC Women's Series gelanceerd ter vervanging van de kwalificatietoernooien voor dames voor het WK Darts 2021.

De PDC Women's Series wordt op 17 en 18 oktober gespeeld en bestaat uit vier toernooien. Alle vrouwelijke spelers boven de 16 jaar mogen meedoen. De twee beste spelers van die toernooien mogen zich opmaken voor deelname aan het grootste toernooi van het jaar. Daarnaast ligt er in totaal een prijzenpot van 20.000 pond klaar.

Voor de start van de PDC Women's Series kunnen de deelnemers bovendien een ticket voor de Grand Slam of Darts in de wacht slepen. De PDC organiseert op 16 oktober een kwalificatietoernooi voor het PDC-/BDO-toernooi, waarna de winnaar mag afreizen naar Wolverhampton. Het toernooi wordt van 14 tot en met 22 november gespeeld.

Kansen bieden

Het damesdarten zit de laatste maanden enorm in de lift. Fallon Sherrock wist Ted Evetts en Mensur Suljovic te verslaan op het WK Darts 2020 en Lisa Ashton verzekerde zich van een tourkaart op Q-school. "Damesdarten heeft er nog nooit zo goed voorgestaan en dit is een belangrijke ontwikkeling", zegt PDC-directeur Matt Porter. "Het is goed om te zien dat wij ook vrouwen deze kansen kunnen bieden, terwijl andere sporten ze juist verkleind door het coronavirus."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

PDC komt met opvolger Summer Series in september

RTL7 Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore