World Series Finals

Van Gerwen, Sherrock en Van den Bergh naar World Series Finals

04 augustus 2020 11:44 Aangepast: 04 augustus 2020 12:13
Michael van Gerwen Beeld © Getty Images

Michael van Gerwen, Fallon Sherrock en Dimitri van den Bergh zijn drie van de twintig al bekende deelnemers aan de World Series Finals. De PDC heeft de geplaatste en genodigden spelers voor het toernooi naar buiten gebracht.

De samenstelling van de World Series Finals ziet er anders uit dan normaal. Normaal gesproken krijgt de top 8 van de PDC World Series Order of Merit een geplaatste status op het toernooi, maar er zijn dit jaar nog geen World Series gespeeld, waardoor iedereen in die ranking nog op 0 staat. De PDC heeft daarom besloten de top 8 van de PDC Order of Merit naar voren te schuiven en de geplaatste status aan hen te schenken.

Daarnaast bestaat het deelnemersveld uit twaalf genodigde spelers en vier qualifiers. De lijst met genodigden bestaat uit onder andere Fallon Sherrock, Dimitri van den Bergh en Oostenrijker Mensur Suljovic. De vier qualifiers worden bekend tijdens het kwalificatietoernooi voor de Autumn Series op 11 september.

De World Series Finals wordt van 18 tot en met 20 september gespeeld in Salzburg, Oostenrijk. Het toernooi is te volgen via Videoland en RTL7.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore