Autumn Series

PDC komt met opvolger Summer Series in september

03 augustus 2020 19:50 Aangepast: 04 augustus 2020 16:47
Michael van Gerwen Beeld © Getty Images

Van 12 tot en met 16 september komen de 128 tourkaarthouders opnieuw bij elkaar . De PDC organiseert na het succes van de Summer Series de Autumn Series, waar ook vijf Players Championships-toernooien achter elkaar en achter gesloten deuren worden gespeeld.

De Autumn Series is een kopie van de Summer Series, die in juli werd gespeeld. Het was het eerste toernooi na de coronastop en volledig coronaproof. Spelers werden voor aanvang getest op het virus en mochten tijdens het toernooi het complex in Milton Keynes niet verlaten. Michael van Gerwen (2x), Ryan Joyce, James Wade en Peter Wright zegevierden in de Marshall Arena en de Schot won de Summer Series Order of Merit.

De Autumn Series wordt gespeeld in Hildesheim in Duitsland, waardoor de spelers niet in eenzelfde bubbel zullen zitten als in Milton Keynes. De speelgelegenheid Halle 39 heeft namelijk geen hotel op het complex.

World Grand Prix

Waar de Summer Series van belang was voor de plaatsing voor de World Matchplay, is de Autumn Series van belang voor de World Grand Prix (4-10 oktober). Het is het laatste moment voor de spelers om een startbewijs voor het double-in/double-out-toernooi te bemachtigen. Daarbij mag de winnaar van de Autumn Series Order of Merit naar de Grand Slam of Darts.

Voor de start van de Autumn Series vinden op dezelfde locatie qualifiers plaats voor de World Series Finals. De PDC biedt vier tickets aan voor het toernooi, dat van 18 tot en met 20 september in Salzburg wordt gespeeld.

Blij

"De Summer Series viel goed in de smaak bij spelers en fans, dus ik ben blij dat we een nieuw blok met Players Championships hebben kunnen opzetten. Het geeft alle tourkaarthouders de mogelijkheid geld te verdienen en zich te plaatsen voor tv-toernooien", zegt PDC-voorzitter Barry Hearn tegen de PDC.

"Het was ook belangrijk om toernooien buiten het Verenigd Koninkrijk te organiseren, gezien de grote hoeveelheid Europese tourkaarthouders. We zijn daarom blij dit toernooi in Duitsland te houden", gaat hij verder. "We danken PDC Europe voor hun inzet."

Winter Series

Hearn kan nog niet veel zeggen over hoe de kalender er de rest van het jaar uit zal zien, maar hij bevestigt dat er naast de Summer Series en Autumn Series ook een Winter Series aan zal komen. "We zijn nog volop bezig de kalender voor de rest van het jaar in te richten, maar een Winter Series zal later plaatsvinden in het Verenigd Koninkrijk."

RTL7 Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore