Gallery play tegen Taylor

Gwynne haalt verhaal Van den Bergh boven: 'Hij gooide een tiendarter via de bull tegen Taylor'

03 augustus 2020 13:59 Aangepast: 03 augustus 2020 15:58
Dimitri van den Bergh op het WK Darts 2018. Beeld © Getty Images

Dimitri van den Bergh zette zichzelf vorig week op de kaart door zijn eerste major te winnen: de Belg sleepte de World Matchplay binnen. Desondanks hoort Van den Bergh al jaren bij de grote jongens. Dat weet ook commentator John Gwynne, die zich nog goed een duel van de Belg tegen Phil Taylor kan herinneren.

Het is januari 2018. Dimitri van den Bergh heeft op het WK Darts in de kwartfinale nipt verloren van de latere wereldkampioen Rob Cross, terwijl recordkampioen Phil Taylor zijn indrukwekkende carrière heeft afgezwaaid met een verloren WK-finale. Na het toernooi reizen de twee en nog zes anderen af naar Australië voor enkele demonstratietoernooien. Op een van die toernooien troffen de Belg en Engelsman elkaar in de finale.

Tiendarter via de bull

"Het was een legsysteem, best of 15, geloof ik. Je hoefde niet met twee legs verschil te winnen en het stond 7-7", vertelt Gwynne in The Weekly Dartscast. "En Dimitri gooide een tiendarter via de bull in de beslissende leg! En ik zei even daarvoor nog dat hij nooit voor de bull zou gaan, dat hij hem wel zou splitten, maar hij gooide gewoon de bull!"

Met nog drie pijlen in de hand en 50 op het scorebord wordt het vaak niet gewaardeerd om via de bull te finishen. Gwynne vroeg daarom na de wedstrijd aan Taylor wat hij van die finish vond. "Hij antwoordde: 'We zijn hier om een demonstratie te geven, om te laten zien hoe mooi darts kan zijn. Ik heb zelfs voor hem geapplaudisseerd', zei Taylor tegen me. 'Goed gedaan van die jongen'", aldus Gwynne.

RTL7 Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore