Darts

Hankey kreeg vertrouwen van wereldtitel Wright: 'Vastbesloten om terug te keren op grote toernooien'

03 augustus 2020 10:36 Aangepast: 03 augustus 2020 11:41
Ted Hankey Beeld © Getty Images

Als het aan Ted Hankey ligt, speelt hij snel weer op de grote toernooien in het dartcircuit. De tweevoudig wereldkampioen is in de vorm van zijn leven en heeft extra vertrouwen gekregen door de wereldtitel van Peter Wright.

Dat zegt de Engelsman tegenover Winmau. "Mijn trainingen gaan erg goed de laatste tijd. Het voelt super. Ik gooi zelfs hier en daar een negendarter", zegt Hankey, die zo snel mogelijk weer competitieve wedstrijden wil gooien. Maar ook voor de 52-jarige is het de vraag hoe het circuit er straks uitziet. "Niemand heeft een idee hoe de toekomst zal zijn, maar het is duidelijk dat er een enorme honger naar darts op competitief niveau over de hele wereld."

Hankey doelt op de problemen bij de BDO, waar met het vrijwel zekere faillissement van BDO Enterprises het laatste WK is gespeeld. "Ik hoop echt dat ze het kunnen oplossen zodat we allemaal kunnen genieten van nog meer geweldige evenementen zoals de Lakeside."

Wright

Hankey wil in ieder geval zo snel mogelijk weer op het podium staan en heeft dat gevoel mede te danken aan Peter Wright. De Schot won als 49-jarige het WK Darts bij de PDC. "Je hoeft alleen maar naar Peter Wright en Martin Adams, die als 63-jarige nog altijd een hoog niveau laat zien, te kijken om te weten dat wij veteranen zoals Darryl (Fitton, red), Tony (O'Shea, red) en ik het nog steeds in zich hebben om iets moois neer te zetten. Ik hoop gewoon dat we die kans uiteindelijk weer krijgen."

RTL7 Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore