Wat vind jij?

Edgar pitcht nieuw toernooiconcept: Royal Rumble of Darts

26 juli 2020 15:24 Aangepast: 31 juli 2020 15:43
Gerwyn Price Beeld © Getty Images

Er staan jaarlijks tientallen toernooien op de dartkalender van de PDC. Zij worden vrijwel allemaal in een 501- en legsysteem gespeeld, en daar balen sommigen van. Matthew Edgar pitchte daarom in zijn eigen Edgar TV een nieuw concept: Royal Rumble of Darts.

Wat houdt de Royal Rumble of Darts in? Het toernooi biedt plaats aan veertig spelers: tourkaarthouders, grote talenten, legendes en genodigden. Het deelnemersveld wordt daarna verdeeld in vier groepen van tien spelers.

Vervolgens krijgt iedere groep een eigen loting en ontvangt iedere speler een getal. De nummer 1 speelt de eerste wedstrijd tegen nummer 2. De verliezer van die wedstrijd ligt eruit, de winnaar blijft staan en speelt tegen de nummer 3 van de loting. Dat gaat door tot ook nummer 10 een wedstrijd heeft gespeeld. De winnaar van de laatste wedstrijd gaat door naar de finaledag. Het is dus een groot voordeel om als tiende geloot te worden. De spanning zit hem met name in het onbekende deelnemersveld. De toeschouwers zien pas bij de opkomst van een speler wie ze in actie zullen zien.

Tot slot bepalen de vier winnaars op de finaledag wie zich mag kronen tot kampioen. Zij spelen over een langer format twee halve finales en een finale voor de winst. Het idee is afgeleid van de Royal Rumble in de WWE-wereld, waar Edgar eerder actief in was.

RTL7 Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore