Darts

Tegenvaller voor Wright: ooglaserbehandeling niet mogelijk

31 juli 2020 10:40 Aangepast: 31 juli 2020 11:04
Peter Wright Beeld © Getty Images

Peter Wright zal geen ooglaserbehandeling ondergaan. De Schot had enkele dagen geleden een afspraak bij een bedrijf gespecialiseerd in zulke behandelingen, maar volgens hen zijn de ogen van Wright daar niet slecht genoeg voor.

"Daar was ik best wel verbaasd over", geeft Wright toe tegenover Darts World. Sinds de lockdown wordt het zicht van de regerend wereldkampioen tijdens een wedstrijd steeds waziger. Daarom speelde Wright tijdens de Summer Series en de World Matchplay met een bril, maar die bril reflecteerde de lichten op het podium, waardoor Wright juist afgeleid werd. 

Nu heeft Wright geen andere keuze dan lenzen te proberen, maar daar ziet hij erg tegenop. "Ik hou er niet van om dingen in mijn ogen te stoppen. Ik was eigenlijk niet van plan in deze situatie terecht te komen, maar ik kan niet blijven spelen met wazig zicht", gaat hij verder. "Maar ik ga het wel proberen. Nu heb weer iets anders om me op te focussen de komende weken, ik verveel me nooit!"

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wright nu al klaar met bril en overweegt ooglaserbehandeling

Premier League

Wright heeft nog iets meer dan drie weken om te wennen aan zijn lenzen. Op 25 augustus wordt de Premier League Darts hervat in Milton Keynes en moet hij minimaal drie avonden achter elkaar spelen. Als hij Judgement Night overleeft, komen daar nog eens drie avonden bij. Op dit moment staat Wright vijfde op de ranglijst.

Miniatuurvoorbeeld
Voor meer info over de Premier League:

Toernooicenter Premier League Darts 2020

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore