Darts

Gurney kreeg doodsbedreigingen na nederlaag tegen Van der Voort

30 juli 2020 09:56 Aangepast: 30 juli 2020 10:18
Daryl Gurney Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Daryl Gurney mocht al na de tweede ronde van de World Matchplay zijn koffers pakken. De Noord-Ier ging met 11-5 onderuit tegen Vincent van der Voort en daar baalde niet alleen hijzelf van. Gurney kreeg verschillende berichten met doodsbedreigingen.

Dat meldde zijn manager Matt Ward na afloop van de wedstrijd op Twitter. "Na de wedstrijd tegen Van der Voort kwam er een ongelofelijk aantal berichten met bedreigingen binnen", schrijft hij. "En waarom? Omdat hij heeft verloren van een, om eerlijk te zijn, betere speler. Vincent was geweldig, maar gaf Daryl op? Nee, dus waarom deze haat? Iemand de dood wensen gaat echt te ver."

"Ik heb al eens gezegd dat iedereen die haatberichten stuurt, wordt geblokkeerd. Daryl zal niets van dat alles zien, ik filter alles. Denk er aub over na voor je zulke verschrikkelijke dingen zegt tegen mensen die je nauwelijks kent. Je weet niet wat voor effect zo'n bericht kan hebben", aldus Ward.

Bedreigingen

Het aantal bedreigingen via social media lijkt de laatste tijd toe te nemen. Eerder spraken ook spelers als Rob Cross, Fallon Sherrock en Luke Humphries al in het openbaar over verschrikkelijke berichten die zij kregen. De PDPA, de spelersvakbond, heeft een campagne opgezet om spelers duidelijk te maken wat zij moeten doen als zij haatberichten krijgen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Cross na bedreiging: 'Het is een trieste wereld waarin we leven'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sherrock beledigd op social media: 'Ik stamp op je lelijke hoofd'

RTL7 Darts

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore