Darts

Anderson wil pijlen veranderen: 'Ik heb nog veel werk te verzetten'

29 juli 2020 15:07 Aangepast: 29 juli 2020 15:33
Gary Anderson Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Gary Anderson verschijnt tijdens de volgende Premier League-speelronde mogelijk met nieuwe materiaal. De Schot hoopt dat veranderingen aan zijn pijlen hem helpen zijn oude vorm weer terug te vinden. "Ik heb nog veel werk te verzetten."

Anderson bereikte afgelopen week de finale van de World Matchplay door onder andere James Wade en Michael Smith te verslaan, maar is niet tevreden over zijn spel. In de finale liet hij het afweten en zag Dimitri van den Bergh de zege pakken. "Het ging totaal niet goed. Het was verschrikkelijk", reageerde Anderson tegenover de PDC. "Dimitri stapte in door twee finishes op de bull, die deden pijn. Het was een walk-over voor hem."

Anderson beseft aan de andere kant dat een finaleplaats op de World Matchplay geen verkeerd resultaat is. "Ondanks dat het niet zo ging als ik wilde, ben ik best blij. Ik weet wat voor voorbereiding ik heb gedraaid, die was niet goed. Maar ik heb toch een weg naar de finale gevonden, dus ik ben blij." Bovendien was Anderson bij een uitschakeling voor de halve finale de top 10 uitgevallen. Nu staat de Schot op plek 9.

Nieuw materiaal

Vanaf 25 augustus speelt Anderson zes dagen achter elkaar in de Premier League. De Schot wil dan beter voorbereid zijn en denkt zelfs aan nieuw materiaal. "Ik denk dat ik wat zwaardere pijlen nodig heb. De pijlen die ik nu heb, glippen uit mijn handen. En misschien moet de vorm ook anders, een paar kleine wijzigingen. Ze zeggen dat verandering soms goed voor je is", weet Anderson. "Ik heb nog veel werk te verzetten."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore