Wereldranglijst

PDC Order of Merit: Van den Bergh maakt reuzenstap

27 juli 2020 02:02 Aangepast: 27 juli 2020 02:03
Dimitri van den Bergh Beeld © Lawrence Lustig/PDC

Dimitri van den Bergh heeft niet alleen een prachtige beker en een mooi geldbedrag mogen bijschrijven na zijn World Matchplay-titel, de jonge Belg maakt ook een enorme stap op de PDC Order of Merit.

Van den Bergh was voor de World Matchplay de nummer 26 van de wereld, maar mag zich inmiddels de nummer 12 van de wereld noemen. Spelers als Glen Durrant, Adrian Lewis en Simon Whitlock moeten hem voorlaten. Dankzij de 150.000 verdiende Britse ponden heeft Van den Bergh zijn prijzengeld op de wereldranglijst bijna verdubbeld.

Na Van den Bergh is Vincent van der Voort de grootste winnaar. De Nederlander steeg vijf plekken en staat met plaats 28 weer in de top 32 van de wereld. Ook op plek 22, 23 en 24 zien we Nederlanders terug. Danny Noppert, Jermaine Wattimena en Jeffrey de Zwaan vormen daar een Nederlands kliekje. Een belangrijk verschil met de ranglijst voor de World Matchplay is dat niet De Zwaan, maar Noppert de tweede Nederlander op de lijst is.

Ook in de top was een kleine verschuiving. Rob Cross heeft zijn vierde plek moeten afstaan aan Michael Smith en Glen Durrant, die nog niet eens twee jaar zijn tourkaart heeft, klom naar plek 13. De grootste verliezer is Mervyn King. Hij wist zich voor het eerst sinds 2006 niet te plaatsen voor de World Matchplay en zakte met vijf plekken naar plek 27.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore