Darts

Wright nu al klaar met bril en overweegt ooglaserbehandeling

24 juli 2020 11:58 Aangepast: 24 juli 2020 12:15
Peter Wright Beeld © PDC/Lawrence Lustig

Peter Wright ondergaat binnenkort wellicht een ooglaserbehandeling. Het zicht van de Schot is de laatste tijd hard achteruit gegaan en hij hoopte die problemen met een bril op de lossen, maar die oplossing beviel niet.

Wright gooide tijdens de Summer Series voor het eerst met een bril en haalde twee keer de finale, waarvan hij er een wist te winnen. "Voor op de vloer is de bril prima, maar op het podium wordt het moeilijk", geeft Wright toe tegenover Betfred. De felle lampen reflecteren in zijn bril, waardoor de regerend wereldkampioen juist afgeleid wordt. "Het was alsof iemand met een laser aan het schijnen was."

In de eerste ronde van de World Matchplay was het verschil tussen Wright met en zonder bril duidelijk zichtbaar. Met bril verloor de nummer 2 van de wereld acht van de dertien legs van de Portugees Jose de Sousa, zonder bril won hij er vijf op rij. Door die comeback bereikte Wright toch de tweede ronde in Milton Keynes. In de tweede ronde ging Wright zonder bril met 11-8 onderuit tegen Glen Durrant.

Afspraak

Het volgende toernooi op de planning is de Premier League eind augustus. Wright wil voor die tijd iets aan zijn ogen doen. "Hopelijk kan ik alles op een rijtje krijgen. Ik heb met Michael Smith gesproken. Ik wist niet dat hij lenzen droeg, maar ik kan me niet voorstellen dat ik iets ín mijn ogen doe. Dat lijkt me niets!", zegt Wright.

Wright laat zich graag informeren over alle mogelijkheden. Volgende week heeft hij een afspraak staan. "Hopelijk krijg ik twee of drie weken voor de Premier League begint nieuwe ogen", sluit hij af.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wright geeft uitleg: 'Die bril stoorde me steeds meer'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore